Alles over de versierde straten

Meedoen? Dat kan!

De versierde straten en de daarbij behorende fietsroute is niet meer weg te denken in het programma op Koningsdag. In 2022 waren er meer dan 20 straten versierd, met de meest uiteenlopende thema’s en creaties. Wat een enthousiasme en creativiteit hebben we gezien,
met prachtige resultaten. Mede dankzij de grote deelname was Koningsdag 2022 een fantastisch succes. De verwachting is dat er dit jaar weer 20 straten mee doen.

De Oranjevereniging zet een route uit die door alle straten gaat.

De route kan gefietst worden vanaf zondag 23 april tot en met vrijdag 5 mei.

In 2022 won Fuut en de Roerdomp met het thema Duckstad. We zijn zeer benieuwd welke straat dit jaar met de felbegeerde Jan Steen bokaal en het daarbij behorende geldbedrag, naar huis gaat.
De prijsuitreiking vindt plaats op Koningsdag om 19.00 uur op het Feestterrein aan de Oranjesteeg.

De jurering vindt plaats voorafgaande aan Koningsdag. De straat wordt tijdig geïnformeerd over de dag en het tijdstip van jureren. Om er een extra feestelijk tintje aan te geven, wordt er op dat moment door de Oranjevereniging opnieuw een borrelbox gebracht.

Hoe werkt het?

Het thema mogen jullie zelf bepalen. Vanaf 23 april geven we de Ommer inwoners de mogelijkheid om de route te fietsen. We communiceren in alle media dat vanaf 23 april ‘de route op zijn mooist is’! Vanaf dat moment begint de jury ook met beoordelen. Voor de jurering maken zij graag een afspraak. Wij komen tijdens die afspraak ook even langs met een aantal versnaperingen om samen Koningsdag in te luiden.

Meld je straat aan